[Skip to Content]

TALOUS TASAPAINOON – VANHAN TIEN AIKAAN BLOGI

Palkkasin takavuosina vanhan kaverini, joka oli erinomainen talousasioiden ammattilainen, yritykseen jossa siihen aikaan työskentelin.

Hän vaihtoi ylikansallisen amerikkalaisomisteisen yrityksen talousjohtajan paksun palkkapussin, ympäripyöreät työpäivät ja kymmenien kilometrien työmatkan keskisuuren kuljetusliikkeen huomattavasti ohuempaan tilipussiin, säännöllisempiin työaikoihin ja 200 metrin työmatkaan.

Ensimmäisellä työviikollaan hän halusi tehdä tilastoa edeltävistä vuosista ja yritti löytää tarvitsemansa dokumentit arkistostamme. Se oli kuitenkin sekaisin kuin sirkuksen varasto, mikä johti siihen, että jouduimme aloittamaan hommat järjestämällä arkiston. Lopulta suorat mappirivit täyttivät arkistohyllyt vuosilukujen mukaisessa järjestyksessä. Kaikki mapit, joissa parasta ennen päivämäärä oli jo mennyt ohi, lastasimme firman pakettiautoon. Vielä viimeiseksi heitin kyytiin arkiston nurkkaan vuosia sitten unohtuneet, tyhjiä pulloja sisältäneet, muovikassit.

Tyhjensimme juuri paperitehtaan takapihalla papereita mapeista valtavaan murskaimeen, kun kaverini puhelin soi. Hänen työkaverinsa edellisestä työpaikasta siellä soitteli ja kyseli kuinka kaverini oli alkanut viihtyä uudessa työpaikassaan ja oliko työ mielenkiintoista.

Arska vastasi: Kiitos, oikein hyvin on alkanut. Hävitetään tässä juuri toimitusjohtajan kanssa kirjanpitoa ja seuraavaksi mennään palauttamaan tyhjät pullot..