[Skip to Content]

SÄHKÖTUOLISSA, VANHAN TIEN AIKAAN BLOGI

peliTämä peli tarjosi työhuoneen ja asunnon 90-luvun alussa muutaman vuoden ajan. Pääasiassa meillä yhteistyö sujui hyvin, mutta osasi Hän joskus olla vähän hankalakin.

Yhtenä kevätpäivänä ajelin jossain päin Keski-Ranskaa kauniissa auringonpaisteessa. Liikenne oli olematonta, luonto vihreimmillään ja ilma niin mahtava, että yhtä äkkiä tuli mieleen, että onneksi en ollut mennyt nuorena töihin vaan ryhtynyt autokuskiksi.

Tämä ajatuksen kulku katkesi karulla tavalla. Oikeassa takareidessä alkoi nimittäin tuntua kovaa kipua, oikeastaan aivan polttavaa kipua. Vilkaisin alas ja näin savukiehkuroiden nousevan oikean reiden alta.

Olin seisaallani puolessa sekunnissa ja kiemurtelin puoliseisovassa asennossa auton jotenkin pientareelle pysäyksiin. Daf sammuksiin ja yhdellä loikalla pihalle, kun jalkaa poltti ja penkki savusi.

Vedin penkkiä eteenpäin ja kiskoin istuimen lämmittimen johdot sen takaa liittimestä erilleen. Sitten kirmasin auton taakse pientareelle. Tuli vasta myöhemmin mieleen, että toivottavasti paikalle ei ollut kovin montaa silminnäkijää. Olisi siinä fransmannilla ollut ihmettelemistä, kun meikäpoika kiemurteli pientareella housut kintuissa, viilenteli koipea ja yritti nähdä ahteripuolelta, kuinka pahasti reisi oli palanut. Ei se sitten kuitenkaan ollut ihan rakoille mennyt.

Vähän ajan päästä oli pöksyt taas jalassa ja sarvi otsassa laskenut sen verran, että mahduin kiipeämään takaisin työtiloihin. Penkkiin oli palanut sormenpään kokoinen reikä, mutta farkkuihin oli onneksi kärähtänyt vain ruskea läntti reiteen.

Kaikki oli taas osapuilleen kunnossa, joten perse penkkiin, auto käymään ja takaisin tien päälle. Tämä ennalta suunnittelematon pysähdys johtui siitä, että tuon mallin Tahvossa oli niin sanottu automaattinen penkinlämmitin, jossa ei ollut minkään valtakunnan käyttökytkintä. Se siis lämpeni silloin, kun sitä huvitti. Siihen mennessä ei ollut huvittanut edes talvisaikaankaan kertaakaan, mutta nyt se siis pisti kaiken peliin kerralla.

Viikonlopullekin riitti tästä tapauksesta johtuen vielä virikkeellistä hommaa. Sain harjoitella ristipistoja, kun ompelin sen reiän penkistä umpeen.