[Skip to Content]

ROKKAAMASSA, VANHAN TIEN AIKAAN BLOGI

gräfenhausenPysähdyin tankkaamaan Gräfenhausenin rastille Frankfurtin alapuolella kotiin päin tullessa. Kun tulin takaisin autolle käytyäni maksamassa polttoaineostokset, kuului auton alta melkoinen lorina. Pelkäsin jo pahinta, mutta onneksi sentään juuri ostetut naftat olivat edelleen tankissa. Jäähdytinnestettä sen sijaan tuli kuin Esteristä.

”Hiukan harmistuneena” siirsin ajokin parkkiruutuun, sonnustauduin haalareihin ja pumppasin hytin pystyyn. Olin tunkeutunut syvälle konehuoneeseen, eikä minusta varmaan näkynyt juuri muuta kuin kengänpohjat etupyörän päällä, kun kuulin tutun äänen tiedustelevan, että mikä on hukassa?

Vääntäydyin ylös moottorin uumenista ja sanoin auton vieressä seisovalle Miksalle, että jäähdytinnesteet lakkasivat viihtymästä moottorissa ja minä tässä vaan selvittelin, että mitä reittiä ne oikein pakenivat. Vesipumpun akselin juurestahan se vesi lorisee, joten ei tässä ole oikein aihetta sen suurempaan omatoimisuuteen. Apua oli saatava paikalle, jos teki mieli vielä matkaa jatkaa.

Miksa oli pysähtynyt tälle samalle rastille, koska täällä oli hyvä hernerokka ja hän olikin kuulemma menossa rokkaamaan. Sanoin lähteväni kaveriksi, jos hän malttaa odottaa sen aikaa, että saan laskettua asunnon takaisin vaakasuoraan. Poikkesin vielä ruokalaan mennessä soittamassa apua paikalle.

Kun olimme saaneet syötyä, jatkoi Miksa matkaa ja minä jäin odottamaan huoltoautoa, joka aikanaan saapuikin paikalle. Vesipumppu ja hihnat saatiin vaihdettua ilman sen kummempia ongelmia. Sitten vaan uudet nesteet pannuun ja taas oltiin baanalla… Jos ei olisi se vesipumppu lauennut, en olisi ehkä saanut koskaan tietää kuinka hyvää hernekeittoa Gräfenhausenin rastilla oli tarjolla.