[Skip to Content]

RENGASTÖITÄ ROUENISSA, VANHAN TIEN AIKAAN BLOGI

st maur1Seisoin liikennevaloissa Rouenin laitakaupungilla. Valot vaihtuivat vihreiksi, lähdin liikkeelle ja käännyin vasemmalle. Yhtäkkiä kuului jumalaton losahdus. Peilistä näkyi perävaunun takana pölypilven keskellä kilisten pomppiva metallinpalanen. Ja vielä aivan samanvärinen kuin ajokkini runko.

Vedin auton kadun laitaan ja lähdin kävelemään takaisin ”rikospaikalle”. Perävaunun yksi rengas oli halki koko matkalta sivusta ja vähän matkan päässä keskellä katua lojui tutun näköinen peltinen pyöräkiila. Muoto oli hieman muuttunut, mutta eittämättä se oli ajokistani.

Tassuttelin takaisin autolle. Siinä oli normaalisti kaksi pyöräkiilaa telineessä kuljettajan puolisten vetopyörien ja ilmasäiliön välissä. Nyt toinen kiiloista puuttui ja sitä normaalisti paikallaan pitävä paksu musta kuminen kiinnityslenkki oli auki. Vasta kun huomasin perävaunun etukulmasta roikkuvan kuormaliinan pään, alkoi arvoitus selvitä.Minulla oli perässä Rentcon vuokraperävaunu ja niissä oli muitten hienouksien lisäksi kiinteät kuormaliinat. Yksi niistä oli sijoitettu aivan kärryn etunurkkaan. Yleensähän koukku liinan päässä oli perävaunun sisäpuolella ja liina rulla oli kääritty lavan olevalle rullalle. Nyt oli kuitenkin joku jättänyt koukunkin ulkopuolelle ja ripustanut sen perävaunun rungossa olevaan reivaussilmukkaan roikkumaan.

En ollut asiaa huomannut Nordlankailla kärryä tarkastaessa (huolimatonta touhua..) ja ilmeisesti koukku oli tipahtanut silmukasta Rouenin kuoppaisilla kaduilla. Kun käännyin risteyksessä, nappasi koukku pyöräkiilan mukaansa telineestä ja heitti perävaunun alle.

Ajelin vähän sivummalle rengasta vaihtamaan ja mietin, että mitähän ne taas siellä toimistolla ajattelee, kun Nisula selittää rikkoneensa perävaunun renkaan ajamalla oman pyöräkiilansa yli liikennevaloissa..