Ensiapukoulutus 8h, Raahe

Jopa yksinkertaiset ensiaputaidot voivat pelastaa elämän niin kotona kuin työpaikalla. Mahdollisen vamman suuruuden tai elvytyksen onnistumisen ratkaisevat aika ja taito. Jos esimerkiksi painelu-puhalluselvytys ja defibrillaatio käynnistyvät 3–5 minuutissa, autettavan mahdollisuus selviytyä jopa kolminkertaistuu.

Tarjoamme kahdeksan tunnin ensiapukoulutuksen, jonka aikana opit ennakoimaan vaaranpaikkoja ja toimimaan oikein kriittisten minuuttien aikana. Painotamme erityisesti käytännönläheisyyttä ja harjoittelua teorian lisäksi. Koulutuksen aikana harjoittelet muun muassa kylkiasentoon kääntämistä, elvyttämistä, verenvuodon tyrehdyttämistä ja sydäniskurin käyttöä.

Koulutus sopii henkilöille, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta ensiavusta sekä ensiaputaitojen kertaajille.

Jokainen ensiapukouluttajamme on SPR:n valtuuttama ETK-kouluttaja, jolla on runsaasti käytännön kokemusta muun muassa ensihoitotyöstä.

Tietoa Ensiapukoulutuksesta
Koulutuksen kesto on kahdeksan tuntia. Ensiapukoulutuksen pitää SPR:n valtuuttama ETK-kouluttaja.
Koulutuksen hinta on 119 euroa + alv. Hintaan sisältyy aamu- ja iltapäiväkahvit, lounas ja ensiapukortti koulutuksen hyväksytystä suorittamisesta.
Osasta koulutuksia on mahdollista saada kuljettajan jatkokoulutuksen ammattipätevyysmerkintä. Ammattipätevyysmerkinnästä veloitetaan erikseen rekisteröintimaksu 10 e sekä käsittelykulu 4 e (+ alv).
Ensiapukortti on voimassa kolme (3) vuotta.

Ensiapukoulutuksen (8h) sisältö

 • Auttamistoiminta onnettomuudessa tai sairauskohtauksessa
 • Hätäensiavun perusteet
  • Tajuttomalle annettava ensiapu
  • Peruselvytys
  • Vierasesine hengitysteissä
  • Verenkierron häiriötila (sokki)
 • Haavat
 • Tavallisimmat sairauskohtaukset
 • Palovammat
 • Tarvittaessa ryhmäkohtaisia muita aiheita / painotuksia

Ensiapukoulutus on saatavana myös suppeampana neljän tunnin koulutuksena: Ensiapukoulutus 4 h.

Ensiapukoulutus osana kuljettajan ammattipätevyyttä

Osa avoimista kahdeksan tunnin ensiapukoulutuksista soveltuu osaksi kuorma- ja linja-autonkuljettajan ammattipätevyyden jatkokoulutusta. Ensiapukoulutuksesta myönnettävä ammattipätevyysmerkintä on voimassa viisi vuotta.

Lue lisää

Ensiapukortin päivittäminen

On suositeltavaa, että ensiaputaitoja kerrataan ensiapukoulutuksessa kolmen vuoden välein. Huomioithan, että ennen vuotta 2020 myönnettyihin SPR:n ensiapukortteihin kirjoitettiin päivämäärä, johon asti pätevyys on voimassa. Näissä tapauksissa ensiaputaidot on kerrattava noin kuukauden sisällä annetusta päivämäärästä, jotta saat päivitettyä ensiapukorttisi. Vuodesta 2020 eteenpäin Alertumin myöntämät ensiapukortit ovat voimassa kortissa mainitun kuukauden viimeiseen päivään asti, eikä enää hyväksytä joustoa kortin vanhentumisen suhteen.

Ensiapukortti 16h voi päivittää yhden kerran joko neljän tai kahdeksan tunnin ensiapukoulutuksessa. Kun lyhyt ensiapukoulutus on kertaalleen käyty, tulee suorittaa kaksipäiväinen ensiapukoulutus 16h, jotta Ensiapukortti 16h -pätevyys pysyy voimassa.

Ilmoittaudu koulutukseen

Ilmoittaudu järjestäjän sivustolla