[Skip to Content]

KIINALAINEN ILTAPALA, VANHAN TIEN AIKAAN BLOGI

ziegler1

Meillä oli molemmilla kollegani Pekan kanssa tullaus Arrasissa Pohjois-Ranskassa seuraavana aamuna. Olimme jo illan suussa paikalla ja nälkä alkoi ilmoitella itsestään. Syömään piti siis lähteä. Päätimme, että lähdemme kävelemään kohti kaupungin keskustaa ja menemme ensimmäiseen ravintolaan joka vastaan tulee. Se ensimmäinen ravintola oli kiinalainen.

Astuimme ovesta sisään ja istuimme pöytään. Heti alkuun tuli pientä haastetta. Ruokalista löytyi kyllä kahdella kielellä, mutta valitettavasti ne kielet olivat ranska ja kiina. Lisää haastetta tuli pöytään tuotujen kiinalaisten syömäpuikkojen vaihtamisesta haarukkaan ja veitseen. Sujuvasti ranskaa puhunut tarjoilija ei tahtonut millään ymmärtää haluamme vaihtaa hyvälaatuiset kiinalaiset syömäpuikot tavallisiin länsimaalaisiin aterimiin. Vaikutti siltä, että se oli hänestä jonkinlainen loukkaus kiinalaista ruokaa kohtaan.

Vaiherikkaiden tapahtumien jälkeen arpomalla tilattu ruoka tuli lopulta pöytään. Olimme Pekan kanssa liikuttavan yksimielisiä siitä, että ruoan tilaaminen oli joskus onnistunut paremminkin. Saimme nimittäin alkuruoaksi kylmiä äyriäisiä ja pääruoaksi lämpimiä äyriäisiä.

Kun sitten ruokailun jälkeen astuimme ravintolan ovesta kadulle, totesi kuitenkin aina positiivinen Pekka: ”Mutta viini oli hyvää”.