[Skip to Content]

ENSIMMÄISET METRIT, VANHAN TIEN AIKAAN BLOGI

ankka

Aloitin ajohommat kolme vuotiaana kuvassa näkyvällä Anglialla.

Olimme vanhempieni ystävien mökillä viikonloppua. Minulla ei ollut oikein mitään tekemistä, mutta sitten ilokseni huomasin, että vanhemmat olivat tyhmyyksissään jättäneet auton ovet lukitsematta.

Saman tien istuin jo kuskin paikalla rattia kääntelemässä. Sitten tuli mieleen, että nyt täytyy painaa jarrua. Pudottauduin siis penkiltä, jotta yletin kunnolla polkimille. Painoin jarrua ja auto lähti saman tien valumaan takaperin kohti järveä. Painoin syvemmälle ja vauhti vaan kiihtyi..

Silmäkulmasta huomasin, että äitini juoksi auton vieressä ja huusi kuin syötävä. No, vaikka jarrut eivät toimineetkaan, niin Anglia pysähtyi onneksi puuhun. Aika huonosti alkoivat kuitenkin meikäläisen ajohommat. 15 metriä ja päin puuta.

Anglian takakontti oli puoleen väliin kasassa ja minä sain oppitunnin siitä, että jarrupoljin on keskimmäinen ja kytkinpoljin on vasemmanpuolimmainen. Vähän hämäräksi vielä jäi, että mikä se on se vasen? No jarru oli kuitenkin kuulemma keskellä. Muuten oli muistaakseni melko hiljainen kotimatka.